Munduan plater tradizional mota ugari dira. Gastronomia-aldaerak desberdinak dira herrialdearen eta baita eskualdearen arabera ere. Kultura desberdinak izateak berak dakar hori; kultura horiek, aldi berean, elementu historiko, ohiturazko, eta abarrekin zuzenean zerikusia duten hainbat faktoreren ondorio dira. Askotan, ordea, sukaldaritza tradizionalaren kontsumoa sukaldaritza globalizatuago batenak ordezten du; azken hori gero eta gehiago zabalduz doa. Hori guztia dela eta, munduko leku desberdinetako gastronomia ezagutzea garrantzitsua dela uste dugu. Goza eta ikasi dezagun munduko zapore desberdinekin!
Jamaica:
https://eatlonglivejamaica.food.blog/2020/05/22/the-chillest-and-fastest-food-the-jamaican/
India:
https://theindianfood0.wordpress.com/
Australia:
https://randomwebpage403827203.wordpress.com/2020/05/22/australian-dishes/
New Zealand:
https://foodinnewzeland.wordpress.com/
Scotland:
https://scotishgastronomy.wordpress.com/
South Africa:
https://southafricannicerecipes.wordpress.com/
Singapore:
https://singaporegastronomy.wordpress.com/
Sri Lanka:
https://hotelsrilankafood.wordpress.com/
Ireland:
https://irishgastronomyguide.school.blog/
Canada:
https://benatfilosofeando.home.blog/2020/05/22/canadian-foods/
Califormia:
https://comocalifornia.wordpress.com/
India: