Laborategi praktika: destilazioa – DBH2

29 urtarrila 2024

Urtarrilak 29an (astelehena) DBH2-ko ikasleek Fisika eta Kimika irakasgaiaren barruan laborategi praktika egin dute. “Aldaketak materian” izeneko unitatean nahaste baten osagaiak bereizteko teknikak ikusi ondoren, horietako bat laborategira eraman dugu. Konkretuki ardoaren destilazioa ikusi dugu. Ikasleek laborategira joateko aukera izan dute eta ardoaren nahaste batetik alkohola gainerako osagaietatik zelan bereizi daitekeen ikusi dute. Destilazioan osagaiak euren irakite puntuaren arabera bereizten dira eta etanola (alkohola) osagaien irakite punturik baxuena izanda (78 ºC inguru) osagai lehena izango da lurruntzen. Propietate horretaz baliatuta destilazioan etanolaren lurruna hodi batetik igaro eta bertan iturriko uraren hotzarekin kondentsatu egiten da. Behin kondentsatuta (likido egoerara berriro bueltatuta) ontzi batean batu daiteke.

¡Comparte!

Jarri harremanetan

94 673 09 02

Kalbario Plaza, 4. 48340 Amorebieta (Bizkaia)

colegio@elcarmelo.eus

Arretarako ordutegia (Harrera eta idazkaritza):
Etengabeko ordutegia: 9:00 - 17:30

Informazio-klausula: Emandako datu pertsonalak El Carmelo Ikastetxea izango da tratamenduaren arduraduna, jasotako kontsultak eta informazio-eskaerak kudeatzeko. Zure datuak ikusi, zuzendu eta ezaba ditzakezu, baita beste eskubide batzuk erabili ere, colegio@elcarmelo.eus helbidean, datuak babesteko informazio osagarriarekin batera, gure web orrian azaltzen den bezala: www.elcarmelo.eus/politica-de-privacidad

Este sitio web utiliza cookies que permiten el funcionamiento y la prestación de los servicios en el mismo. Puede obtener la información sobre nuestra Política de Cookies en el siguiente enlace Política de Cookies.
Sin embargo, contiene enlaces a sitios web de terceros con Políticas de Cookies ajenas a esta web que usted podrá decidir si acepta o no cuando acceda a ellos.

ACEPTAR